BLOGOBRANDING

Joanne’s view of life

Tijana, Online Marketer & Blogger

12 Decembar 2016

„Content is king“ je rečenica koju ćete danas često čuti. I bez imalo razmišljanja svaki marketar složiće se sa tim. Međutim, koliko god content, odnosno tekst, bio kralj vaših kampanja, vizuelna prezentacija i dalje govori više od 1000 reči.

Marketing i dizajn već duže vreme grade neraskidivu vezu, stavljajući pred iskusne marketare zahtev ovladavanja dizajnerskim alatkama, odnosno pred dizajnere zahev unapređivanja copywriting veština. I jedna i druga strana moraju konstantno da rade kako u svojoj niši, tako i u onoj drugoj kako bi ostali kompetentni na tržištu.

Naravno, za one koji tek ulaze u vode online marketinga ili blogginga, snalaženje među mnogobrojnim novim alatkama možda i ne ide baš po planu. Pre nego što se uhvatite za glavu (verujte mi, bilo je momenata kad ja jesam), imam sjajnu vest – sve dizajnerske potrebe jednog marketara / blogera danas rešavaju online alatke koje se uče veoma brzo.

Priča o tim alatkama nastaviće se u nekom od narednih postova, jer danas sa vama želim da podelim jednu priču uspešne saradnje blogginga, marktinga i dizajna.

BlogoBranding: Joannes View Of Life

Posetite originalni blog Joanne’s View of Life

Pisanje Beauty Blogging postova inspirisalo me je, ne samo da istražujem kako da uz prave reči i dobar marketing privučete ciljnu publiku, nego i da pričamo o tome koliko sam izgled i organizacija bloga može biti od značaja za posetioce.

Na to su su uticali svi komplimenti koje sam dobijala od vas kada posetite moj blog. „Tvoj blog je baš lep“ i „Tvoj blog je super organizovan“ bile su samo neke od rečenica koje sam čula. Pa zašto i vaš blog ne bi bio takav?

Naravno da i vaš blog može da bude takav! I može da bude primamljiv svojim izgledom jednako kao i slikama / tekstovima u koje ulažete vreme. I ne samo da može, nego i treba da bude takav.

I upravo zahvaljujući tome, želim da vam poželim dobrodošlicu u BlogoBrending sekciju 🙂

BlogoBranding: Joanne’s view of life

Naše prvo druženje u okviru BlogoBranding-a započinje sa jednom izvanrednom blogerkom koja piše na Joanne’s view of life blogu.

Jovanu sam upoznala pre par meseci, kada je krenula priča o njenom blogu i izgledu sa čime nije bila zadovoljna. Primetila sam da pravi izuzetno kvalitetne slike za svoj blog i da dosta vremena ulaže u recenzije koje piše, pa sam vrlo lako mogla da razumem njeno nezadovoljstvo.

Naše prvo online druženje rezultiralo je novim i jednostavnijim izgledom njenog bloga da bi nekoliko meseci nakon toga dopunili celokupnu sliku novim headerom i drugačijim sidebar-om. Rezultat svega toga bio je novi i drugačiji blog ne samo po pitanju dizajna nego i po pitanju lakoće koriščenja za čitaoce.

Kao dodatak na sve to, želele smo da prenesemo tu svežinu i na društvene mreže pa smo celokupnu sliku dopunili novim profilnim slikama za njenu Facebook stranicu.

BlogoBranding: Joannes View Of Life

Posetite originalni blog Joanne’s View of Life

Žuta kao inspiracija

Od momenta kada smo razmenile ideje do momenta kada sam zaista sela i krenula da radim fokus mi je prvobitno bio na glavnom pitanju – da mogu da opišem Jovanu u jednoj boji koja bi to bila?

Sama njena pojava, stav, harizma, izgled ali i način pisanja kao i sami postovi asocirali su me na sunce i toplinu koju žuta boja predstavlja.

I tako, od boje do linije i fonta i uz malo truda danas mi je veoma drago da mogu sa vama da podelim upotpunjeni izgled Joannes view of life bloga.

Mali savet: Svaki posao sa klijentima nosi sa sobom dosta diskusije jer ovde ne radite nešto za sebe, pa je izuzetno bitno da u takvim poslovima budete otvoreni za saradnju i da maximalno uvažite njihove predloge. Sjajno je kada imate sreće da sarađujete sa osobom koja je ima slična razmišljanja kao i vi (kao što je bio slučaj sa Jovanom), ali kada to nije slučaj – tri puta udah-izdah pre svakog odgovora i bez straha 🙂

Da li je vaš blog spreman da zasija?

U narednom BlogoBranding postu donosim vam priču o novom druženju sa još jednom blogerkom.

Ukoliko želite da i vaš blog zasija, pišite mi na mail tijana@tconfidential.com 🙂

Družimo se sledeće sedmice uz novi Brending beauty blogs post! xx

Pin It on Pinterest

Share This