Hello svima! Nadam se da ste se odmorili tokom vikenda i da ste danas spremni da započnete nove avanture 🙂  U današnjem postu želim sa vama da podelim jednu online alatku koja je postala obavezna u mom social media planiranju i kreairanju. Reč je naravno o Canvi.

Canva

Za Canvu sam prvi put čula sasvim slučajno tražeći online programe koji bi mi uštedeli vreme i živce potrošene u Photoshopu. Iako je Photoshop idealan za vizuelno kreiranje svega što zamislite – vreme koje mi je bilo potrebno da izvedem ono što želim ponekad je bilo isuviše dugo. Kad vas plaćaju po satu onda morate da pronađete rešenje da budete efikasni i da razumete da budžet druge strane nije neograničen. Canva je došla kao idealan i besplatan spas.

Razlog zbog čega volim Canvu je pre svega jednostavnost u korišćenju, mnoštvo gotovih ideja za inspiraciju i lako prilagođavanje potrebama. Bez obzira da li želite da kreirate post za društvene mreže, cover sliku ili možda email potpis – Canva je tu da vam pomogne i onda kad nemate ideju kako to treba da izgleda.

canva - interface

Canva dolazi u 2 verzije – besplatna i premium (aka Canva for work ). Ukoliko želite da unapredite vizuelni deo sopstvnog biznisa / bloga ali ne želite da ulažete onda je besplatna verzija sasvim dovoljna. Premium verzija nudi više opcija za nekoga ko želi da lakše pretvara kreacije iz jednog formata u drugi, čuva boje i fontove i sl.

Canva for work

Da bi ste započeli sa kreiranjem dovoljno je da pripremite text ili sliku koju želite da obradite i pretvorite u malo remek delo, potom selektujete format i prepustite se odabiru layout-a ukoliko tražite gotovu ideju ili sami kreirate ukoliko imate jasnu zamisao šta želite. Lako, zar ne? 🙂

Canva - layouts

Ukoliko vam je potreban detajniji vodič predlažem da pogledate video snimak koji sjajno objašnjava kako da koristite Canvu ili posetite njihovu Learning base i saznati mnogo više o mogućnostima Canve 🙂

 

Pin It on Pinterest

Share This